Guvernul Romaniei: mastile ar putea fi obligatorii in spatii deschise

Guvernul Romaniei mastile obligatorii spatii deschise

Guvernul Romaniei se gandeste in sfarsit sa impuna obligatia de a se purta masti inclusiv in spatiile deschise aglomerate, asa cum se intampla deja in multe alte state europene unde pandemia de Coronavirus nu e asa de scapata de sub control precum se intampla la noi.

Guvernul Romaniei discuta despre introducerea obligatiei de a purta masca pe fata in spatiile publice deschise indiferent unde ne-am afla, fie ca e piata, la plimbare pe faleza litoralului, sau in centrul unui oras, conditia fiind ca aglomeratia sa existe in acea zona.

Guvernul Romaniei va trebui sa vina si cu o definitie foarte clara a aglomeratiei pentru a nu exista neclaritati cand vor fi date amenzi, si cu cat mai repede va fi impusa aceasta obligatie, si pusa in aplicare cu politia, cu atat am putea preveni mai rapid raspandirea Coronavirus.

“Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate.

Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire.”