DIGI Mobil: Problema URIASA care a Ajuns acum si in Romania

DIGI Mobil are in fata o problema uriasa care a ajuns intr-un final inclusiv in Romania, iata ce a fost dezvaluit, si ce urmeaza sa se intample.

DIGI Mobil inlocuiri

DIGI Mobil urmeaza sa aiba o problema uriasa in Romania din cauza unor schimbari care au fost dezvaluite in cursul zilei de ieri, dar care erau prefigurate deja de ceva vreme pentru tara noastra. Mai exact, o noua lege urmeaza sa ajunga in Parlament pentru a restrictiona vanzarile de echipamente pentru retelele 5G, iar cei de la DIGI Mobil vor avea batai mari de cap pentru ca Huawei e in mod clar vizata de catre aceasta noua legislatie.

DIGI Mobil foloseste echipamente Huawei in reteaua sa 5G din Romania, cea mai mare de pana acum, si cu multe produse ale companiei chinezesti, ceea ce va reprezenta o problema dupa ce legea va fi adoptata. Statul roman e presat de SUA sa interzica echipamentele 5G ale Huawei, si o va face pentru ca nu avem de ales daca vrem sa mentinem relatia cu americanii la un nivel bun, si DIGI Mobil ar putea fi obligata sa inlocuiasca echipamentele 5G de la Huawei.

DIGI Mobil: Problema URIASA care a Ajuns acum si in Romania

DIGI Mobil nu ar fi primul operator european care ar face asta, cel putin in Marea Britanie si Franta fiind luate decizii similare, cu aplicabilitate pentru cativa ani de zile, dar ideea principala e elimarea echipamentelor. Avand in vedere ca Huawei are echipamentele 5G cele mai ieftine, iar DIGI Mobil e un operator “de buget”, e usor de presupus ca multe dintre echipamentele sale sunt de la producatorul chinez, deci va avea multe de inlocuit dupa ce legea va fi adoptata.

DIGI Mobil ar folosi aceste echipamente in mod nelegal daca legea nu va permite o exceptie pentru cele instalate deja, dar cu obligatia de inlocuire intr-o anumita perioada de timp. Acest lucru a fost permis in diverse alte tari de pe glob, iar in Romania cel mai probabil se va face acelasi lucru, mai ales ca DIGI Mobil nu e singuru operator de telecomunicatii care a decis sa isi faca o retea 5G cu echipamente de la Huawei, astfel ca problemele vor afecta mai multe companii.

DIGI Mobil nu are de ce sa se ingrijoreze inca, legea fiind doar in stadiul de proiect, dar nu e exclus ca operatorul sa inceapa deja sa caute alternative ieftine la echipamentele 5G ale companiei chinezesti.