Huawei: Legea BLOCA Vanzarile echipamente 5G Romania

Huawei Legea BLOCA Vanzarile echipamente 5G Romania

Huawei astepta de ceva vreme ca autoritatile din Romania sa ia o decizie cu privire la posiblitatea de a isi vinde, sau nu, echipamentele 5G catre operatorii de telecomunicatii din tara noastra, si iata ca intr-un final ea a venit.

Huawei urmeaza sa intre sub incidenta unei legi care, deocamdata, exista ca proiect, insa daca va fi adoptata, atunci va bloca posibilitatea companiei de a isi vinde echipamentele 5G catre operatorii de telecomunicatii din tara noastra.

Huawei, cel putin conform celor din SUA, nu ar indeplini anumite conditii impuse de acasta lege pentru a-si vinde echipamentele 5G, adica: nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent; are o structură transparentă a acţionariatului; nu are cunoştinţă de un istoric de conduită corporativă neetică; se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Comisia Europeana a recomandat impunerea unor reguli aproximativ identice pentru furnizorii de echipamente 5G pentru retelele din Europa, iar Huawei nu le prea indeplineste, asa ca inclusiv in Romania va avea aceleasi probleme ca in alte tari.