Ministerul Sanatatii: problema paradoxala cu care se confrunta spitalele

Ministerul Sanatatii problema spitale

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, a dezvaluit o problema paradoxala cu care se confrunta acum spitalele din Romania, la o luna dupa ce o decizie a Curtii Constitutionale le-a dat liber peste tot oricaror persoane infectate cu noul Coronavirus.

Ministerul Sanatatii spune ca daca acum o luna persoanele asimptomatice, sau chiar simptomatice si bolnave, cereau sa plece din spitale cat mai repede, acum oamenii cer sa ramana in spitale, ceea ce a dus la o suprapopulare a acestora, si la lipsa de locuri pentru noii infectati.

“Avem o suprapopulare a spitalelor pentru că, dacă înainte ne confruntam cu dorința asimptomaticilor de a nu sta nicio oră în spital, acum ne confruntăm cu o temporizare a acestora. Nu avem niciun pacient pe ventilator, dar în medicină avem bolnavi, nu boli.

Recurg la același îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spațiile deschise aglomerate. Fiecare comitet județean ia decizii la nivel local. Sperăm ca săptămâna viitoare să asistăm la o stabilizare a cazurilor și să intrăm pe un trend descendent.”