Telefoanele Huawei: Actualizarile Android OPRITE din August

Telefoanele Huawei din intreaga lume au astazi parte de o veste extrem de proasta, iata ce decizie a fost luata, si ce impact urias va avea asupra oamenilor.

Telefoanele Huawei android

Telefoanele Huawei au avut la final de saptamana trecuta o veste extrem de proasta anuntata pentru toata lumea, iar asta pentru ca a aparut o noua problema extrem de serioasa. Mai exact, exceptiile la sanctiunile impuse de catre SUA impotriva companiei chinezesti au expirat, astfel ca orice companie americana are cum interdictie de a colabora cu Huawei, si asta este o veste foarte proasta pentru telefoanele Huawei lansate inainte de mai 2019.

Telefoanele Huawei lansate inainte de acea data inca mai aveau parte de actualizari oficiale pentru Android, aveau Google Play Store, si beneficiau de tot ceea ce beneficiaza in mod normal orice telefon. Ei bine, dupa expirarea exceptiei oferite de catre Donald Trump, telefoanele Huawei nu mai pot avea lansate actualizari pentru sistemul de operare Android deoarece Google nu el mai poate certifica, astfel ca Android 11 nu mai poate fi oferit pe modelele vechi.

Telefoanele Huawei: Actualizarile Android OPRITE din August

Telefoanele Huawei care au fost lansate dupa mai 2019, si au versiunea open source a Android vor beneficia in continuare de actualizari pentru ca Google nu trebuie sa le certifice. In schimb, modelele mai vechi vor ramane fie fara ele, fie Huawei va trebui sa inlocuiasca Android-ul din ele cu versiunea open-source, iar asta nu va fi usor de realizat pe telefoanele Huawei active acum, cateva sute de milioane la numar, deci problema in sine este una foarte serioasa.

Telefoanele Huawei raman astfel fara cea mai importanta resursa de care au nevoie clientii din lumea intreaga, asa cum s-a dovedit in repetate randuri pana in momentul de fata. Telefoanele Huawei ar putea beneficia de o rezolvare a situatiei daca Donald Turmp ar decide sa aplice ar exceptii pentru sanctiunile pe care le-a impus initial, insa acest lucru pare destul de improbabil, astfel ca e mai usor de asteptat ca situatia sa nu se rezolve curand.

Telefoanele Huawei nu vor pierde accesul la Google Play Store, ceea ce ramane totusi o veste foarte buna, astfel ca oamenii vor putea macar sa instaleze orice fel de aplicatii vor.