Calea Lactee: ULUITOR Anunt, MAJORA Descoperire in Galaxie

Calea Lactee este in centrul unui anunt uimitor care ne prezinta o descoperire majora ce parea complet imposibila, dar care schimba total lumea in care traim.

Calea Lactee exoplanete

Calea Lactee este din nou in centrul unui anunt uluitor care ne arata cate surprize foarte mari se ascund in galaxia noastra, si cat de important este sa stim despre cat mai multe dintre ele cat se poate de repede. Conform unei descoperiri facute de catre oamenii de stiinta, in galaxia Calea Lactee ar exista mai multe exoplanete decat stele, ceva ce pana in momentul de fata niciun om de stiinta nu s-ar fi gandit sa spuna in legatura cu galaxia.

Calea Lactee ar avea foarte multe exoplanete care se misca liber prin galaxia noastra in momentul de fata, ele avand mase similare cu cele ale planetei Marte, insa nimeni nu le opreste din calatoria lor prin tot cosmosul. Oamenii de stiinta nu stiu de unde anume provin aceste exoplanete, iar de aici vine si denumirea lor, ele avandu-si origina din afata galaxiei Calea Lactee, insa nimeni nu stie clar de unde, avand in vedere ca ele se misca liber prin univers.

Calea Lactee: ULUITOR Anunt, MAJORA Descoperire in Galaxie

Calea Lactee ar avea aceste planete in toata intinderea sa, fara ca oamenii de stiinta sa stie foarte clar cate sunt, sau unde sunt, ele avand si un posibil mod de formare foarte neobisnuit pentru o planeta. Unii oameni de stiinta spun ca aceste exoplanete s-ar putea forma din gazele eliminate de catre stele, fie ca e vorba despre cele din Calea Lactee, sau despre altele din alte galaxii, iar apoi ar fi aruncate un univers prin interactiunea cu alte plate.

“Universul ar putea fi plin de planete necinstite și nici nu am ști. N-am afla niciodată fără a întreprinde un sondaj de microlensare amănunțit, bazat pe spațiu, așa cum va face Roman. Pe măsură ce viziunea noastră asupra Universului s-a extins, ne-am dat seama că sistemul nostru solar poate fi neobișnuit. Identificarea acelor planete îi va ajuta pe oamenii de știință să deducă numărul total al acestor planete necinstite din galaxia noastră.”

Calea Lactee are multe stele in interiorul sau, insa in sistemul nostru solar sunt 7 planete care se invart in jurul stelei din “centrul” sau, dar aceste exoplanete nu au asemenea orbite, ele circuland liber. Pamantul nu se va deplasa liber prin Calea Lactee, el ramanand in orbita in jurul soarelui, dar exoplanetele descoperite acum de cercetatori se plimba din sistem solar in sistem solar, fara a ramane undeva, si nimeni nu stie cum sa le urmareasca.

Calea Lactee este doar una dintre galaxiile care exista in sistemul solar, deci putem vorbi despre un numar foarte mare de exoplanete care se misca fara oprire peste tot, unele putand chiar sa intre in coliziune cu alte planete din galaxie.