Huawei: OFICIAL, Anuntul MAJOR Asteptat de foarte MULTI Fani

Huawei a facut un important anunt oficial care este asteptat si de catre foarte multi fani ai companiei, iata ce urmeaza sa se intample pentru clienti.

Huawei armonie

Huawei a facut un anunt foarte important prin presedintele Richard Yu, acesta confirmand faptul ca sistemul de operare Harmony OS exista, dar si ca va exista anul viitor un prim telefon in care acesta va fi integrat oficial. Presedintele Huawei a confirmat acest lucru intr-un interviu pe care l-a acordat, insa la Huawei Developers Conference de saptamana aceasta va fi prezentata o noua versiune a HarmonyOS, impreuna cu noi produse bazate pe el.

Huawei ar intentiona sa prezinte HarmonyOS 2.0 saptamana aceasta, deocamdata sistemul de operare fiind folosit in televizoare, cu o tranzitie catre smartwatch-uri, bratari de fitness, si mai apoi inclusiv telefoane mobile. Integrarea HarmonyOS in telefoanele mobile este practic marea schimbare pe care toata lumea o asteapta, iar cei de la Huawei intentioneaza sa faca acest lucru chiar anul viitor, desi nu se stie exact in ce fel de telefoane mobile.

Huawei: OFICIAL, Anuntul MAJOR Asteptat de foarte MULTI Fani

Huawei va lansa in 2020 smartwatch-uri cu HarmonyOS, si e posibil sa vedem inclusiv anumite produse din domeniul IoT care vor rula in baza sistemului de operare, dar deocamdata totul e tinut ca un foarte mare secret. Presedintele Huawei a afirmat ca telefonul care va rula in baza HarmonyOS ar fi pregatit deja de lansare de ceva vreme, doar ca din cauza unei intelegeri cu Google pentru folosirea Android, inca nu poate fi lansat.

Huawei vrea sa inlocuiasca Android cu HarmonyOS in toate telefoanele pe care le va lansa in viitor, insa nu e chiar atat de simplu sa faca acest lucru, mai ales ca lumea foloseste Android pentru ca e atat de popular, si are atat de multe functii. Inlocuirea sa cu un alt sistem de operare cu care nu este interoperabil nu pare a fi chiar cea mai buna idee, insa Huawei stie mai bine ceea ce vrea sa faca cu telefoanele pe care le pune la vanzare.

Huawei are planuri foarte mari pentru HarmonyOS, insa daca ele se vor transforma, sau nu, in realitate, ramane de vazut, insa e clar ca exista intentia de a renunta complet la Google in ceea ce priveste colaborarile.