Nelu Tataru anunta o luna foarte grea in lupta cu noul Coronavirus

Nelu Tataru luna grea lupta Coronavirus

Nelu Tataru, ministrul sanatatii, anunta o luna foarte grea in lupta cu pandemia de Coronavirus in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre multiple noi activitati care fie au reinceput, fie urmeaza sa reinceapa, deci vor exista cresteri ale numerelor zilnice de infectari in toata tara.

Nelu Tataru spune ca abia de la jumatatea lunii octombrie putem spera ca numarul de cazuri zilnice sa mai scada in Romania, dar e greu de spus daca asta s-ar putea intampla din moment ce nici acum nu a scazut numarul de cazuri dupa perioada din vara in care n-a existat legislatie de protectie.

“Este o lună de încercare, este o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă. Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală.

Consiliile de Administraţie ale şcolilor propun Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă scenariul pe care îl va urma acea clasă. Dacă vor opta pentru scenariul 1, faţă în faţă, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru, trebuie să existe masca şi dezinfectant, trebuie să existe acele circuite care se pot regăsi şi la intrarea în şcoală, şi pe holuri în pauze şi în curtea interioară a şcolii. Dacă nu se poate asigura acea distanţare de un metru, există acele separatoare care trebuie puse între cei doi copii.”