WhatsApp: Decizia RADICALA si Fara Precedent Anuntata Deja

WhatsApp este vizata de catre o decizie radicala, fara precedent, care a fost anuntata in mod oficial, iata cum vom fi afectati cu totii de ea.

WhatsApp taxare

WhatsApp este in centrul unei decizii radicale, si fara precedent, care a fost anuntata inainte de a fi impusa, iar aici vorbim despre un foarte important semnal de alarma care ii vizeaza pe utilizatorii din intreaga lume in momentul de fata. Spania ar vrea sa taxeze atat WhatsApp, cat si alte aplicatii si servicii care permit efectuarea de apeluri prin internet, sau trimiterea de mesaje in timp real, in functie de veniturile pe care le genereaza in fiecare an.

WhatsApp ar urma practic sa aiba impuse impotriva sa aceleasi taxe care sunt impuse operatorilor de telecomunicatii din Spania, sau din alte zone de pe glob, ceea ce ar cam da peste cap tot ceea ce stim in legatura cu platforma. Un proiect de lege pentru taxarea WhatsApp, si a altor servicii similare, a fost deja supus dezbaterii publice in Spania, iar intentiile legiuitorilor sunt cat se poate de ferme in ceea ce priveste adoptarea schimbarilor.

WhatsApp: Decizia RADICALA si Fara Precedent Anuntata Deja

WhatsApp ar urma sa plateasca 0.1% din incasarile sale anuale ca taxa catre stat daca aceasta noua lege ar fi adoptata, adica 1 euro pentru fiecare 1000 de euro generati prin intermediul platformei sale. Problema este ca, spre deosebire de operatorii de telecomunicatii, WhatsApp nu percepe vreun ban pentru folosirea platformei sale, la fel ca si celelalte platforme de mesagerie, sau apeluri voce/video, care exista acum in toata lumea.

“Spania propune taxarea companiilor care furnizează apeluri și servicii de mesagerie instantanee, cum ar fi Whatsapp, pe baza veniturilor lor. Taxele ar fi impuse furnizorilor de mesagerie instant în același mod ca și operatorilor de telecomunicații, conform unui nou proiect de lege care a fost publicat vineri. Companiile care realizează peste 1 milion de euro (1,2 milioane de dolari) pe an vor fi supuse impozitului, care nu va fi permis să depășească un euro la fiecare mie de euro de venit brut, a arătat proiectul de lege.”

WhatsApp vinde informatii despre felul in care este folosita platforma sa, dar asta e cam separat de legea spaniolilor, deci va fi interesant de vazut cum anume va fi taxata compania pentru banii pe care nu-i face din distributia mesajelor, sau din apeluri. Mai toate companiile care ofera servicii de mesagerie instalat, sau apeluri voce/video, functioneaza in fix acelasi mod, deci WhatsApp nu e o exceptie, si in cazul tuturor ramane sa vedem cum se va face taxarea.

WhatsApp nu a comentat absolut nimic deocamdata in legatura cu aceasta noua lege care a fost propusa, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in final cu proiectul pe care l-au pregatit acum spaniolii.