Guvernul Romaniei: alerta de securitate in scolile din Romania

Guvernul Romaniei alerta scolile Romania

Guvernul Romaniei emite o alerta extrem de importanta prin intermediul institutiei sale din subordine, CERT-RO, cu privire la o problema de securitate cibernetica foarte importanta care incepe sa ii afecteze pe elevii care fac cursuri online in aeasta perioada in Romania.

Guvernul Romaniei ii atentioneaza pe elevi si profesori ca in cazul orelor facute online este necesar ca software-ul folosit pentru sesiunile video sa fie configurat corect, altfel exista riscul ca hackerii sa intrerupa sesiunile video, si elevii sa nu vada chiar ceea ce trebuie pe ecrane.

“Vacanța a luat sfârșit, iar elevii sau studenții au revenit, în mare parte, nu neapărat în sala de clasă, cât în fața ecranelor, pentru a continua cursurile online.

Nu a trecut mult timp și presa din România a semnalat deja astăzi cazul unei ore de muzică care a fost disturbată de vizitatori nepoftiți. Astfel, echipa CERT-RO reia recomandările oferite în primăvară, cu privire la desfășurarea în siguranță a sesiunilor online video.

Avem rugămintea să puneți în practică aceste sfaturi, în special moderatorii unor astfel de sesiuni, care trebuie să fie foarte atenți la permisiunile acordate participanților!”

🧑‍🏫 Vacanța a luat sfârșit, iar elevii sau studenții au revenit, în mare parte, nu neapărat în sala de clasă, cât în…

Publicată de CERT-RO pe Miercuri, 16 septembrie 2020