ING Bank: TOTI Clientii AVERTIZATI privind Problema Serioasa

ING Bank are o avertizare extrem de serioasa pentru toti clientii sai din Romania, iata ce problema grava ii poate afecta pe oricare dintre ei.

ING Bank inginerie

ING Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania, cu foarte multi clienti in toata tara, iar pentru ei vine un avertisment extrem de serios cu privire la o problema si mai serioasa de care ei trebuie sa stie chiar acum. ING Bank ii avertizeaza pe clientii din toata tara in legatura cu o problema pe care ei o denumesc vishing, adica o forma diferita de atac fata de phishing, scopul final fiind acelasi, de a fura banii clientilor cat se poate de repede.

ING Bank spune ca vishing-ul are la baza primirea de apeluri telefonice de la persoane necunoscute care isi asuma identitatea unui angajat al bancii, al unei institutii, sau orice fel de alta persoana care poate fi de incredere. Aceasta persoana incearca sa pacaleasca victima sa instaleze software malitios in propriul calculator, sa acceseze pagini web malitioase, sau direct sa furnizeze informatii persoanele, inclusiv date de logare in conturile bancare, conform ING Bank.

ING Bank: TOTI Clientii AVERTIZATI privind Problema Serioasa

ING Bank inginerie sociala

ING Bank spune deasemenea ca atacurile pot viza oferirea de informatii privind cardurile de credit pe care le au clientii, ceva ce desigur ca este o problema la fel de mare, pentru ca datele pot fi folosite pentru achizitii online pe website-uri fara 3D Secure. ING Bank a descoperit ca, in general, vishing-ul are la baza aflarea de informatii despre victime de pe retelele de socializare, si folosirea lor impotriva oamenilor pentru a duce la indeplinire atacurile.

ING Bank le recomanda tuturor clientilor sa nu se increada in ceea ce li se spune la telefon de catre diverse persoane care pretind ca sunt angajati ai bancii, ai unor institutii ale statului, sau orice fel de alte persoane care ar trebui sa fie de incredere. De la ING Bank vine deasemenea sfatul de a nu instala software necunoscut in calculatoare, de a nu accesa website-uri necunoscute, si de a nu furniza vreodata date de logare in conturi, sau datele cardurilor.

ING Bank s-a confruntat mai mult ca sigur cu multe situatii in care oameni obisnuiti au fost pacaliti de catre persoane rau intentionate, asa ca e bine sa invatati din sfaturile care ne sunt date acum de catre banca.