LUNA: UIMITOR Anunt Important care Vizeaza Omenirea (VIDEO)

LUNA este in centrul unui foarte important anul facut de catre NASA pentru toata omenirea, iata ce a pregatit agentia spatiala americana pentru noi.

LUNA este in centrul unui anunt foarte important facut de catre agentia spatiala NASA, ea venind cu o veste extrem de interesanta care poate avea un impact major asupra modului in care omenirea va reajunge pe satelitul natural, dar si pe Marte. Cei de la NASA ne arata in clipul video de mai sus un nou sistem de aselenizare care ar urma sa fie folosit initial pentru misiunile care vor aduce astronauti pe luna, iar mai apoi in cele pentru Marte.

LUNA urmeaza sa fie locul in care sistemul va fi testat initial, el presupunand o combinatie speciala de software si hardware care permit o ghidare foarte precisa a navelor spatiale pentru aterizare pe teren stancos. NASA vrea sa foloseasca senzori cu laser, o camera foarte performanta, un calculator ultra-rapid, si inteligenta artificiala pentru ca navele sale spatiale sa poata aseleniza pe luna in conditiile cele mai sigure, astfel incat astronautii sa nu fie afectati.

LUNA: UIMITOR Anunt Important care Vizeaza Omenirea (VIDEO)

LUNA ar urma sa fie vizitata iar de primul echipaj uman undeva prin 2024, daca toate planurile actuale ale celor de la NASA vor fi duse la bun sfarsit, iar acest sistem ar trebui sa fie in centrul misiunilor care vor fi desfasurate. Puteti vedea in clipul video de mai sus si o demonstratie a modului in care inteligenta artificiala din nava celor de la NASA alege locatia in care va aseleniza aceasta, luna avand un teren foarte dificil pentru aterizari in siguranta.

“A new suite of lunar landing technologies, called Safe and Precise Landing – Integrated Capabilities Evolution (SPLICE), will enable safer and more accurate lunar landings than ever before. Future Moon missions could use NASA’s advanced SPLICE algorithms and sensors to target landing sites that weren’t possible during the Apollo missions, such as regions with hazardous boulders and nearby shadowed craters. SPLICE technologies could also help land humans on Mars.”

LUNA urmeaza sa fie analizata in detaliu de catre cei de la NASA in cursul urmatorilor ani pentru a se descoperi locatiile cele mai bune pentru noi aselenizari cu echipaj uman, iar antrenarea inteligentei artificiale va ajuta agentia sa duca oamenii in siguranta acolo. Mai mult decat atat, testele de pe luna vor ajuta NASA sa descopere si daca va putea trimite astronautii in siguranta chiar is pe Marte, unde acelasi sistem precis de aterizare ar trebui sa fie folosit.

LUNA este practic locul de testare al tehnologiilor importante pe care NASA vrea sa le foloseasca pentru a transporta in siguranta pe Marte echipajele umane, iar daca totul va decurge bine, oamenii vor ajunge acolo dupa 2030.