iPhone 12: Productia a Inceput, Chinezii Lucreaza Non Stop in Fabrici

iphone 12 productie non stop

iPhone 12 este deja in plin proces de productie la compania Foxconn, partenera traditionala a celor de la Apple in producerea telefoanelor, iar conform unor informatii aparute astazi, se pare ca se lucreaza non stop in fabricile chinezilor, cu ore suplimentare obligatorii, si fara concedii.

Angajatii celor de la Foxconn nu vor putea pleca in concediu nici de 1 octombrie, cand se sarbatoreste ziua Chinei, ei fiind obligati sa ramana in fabrici pentru a asambla telefoanele iPhone 12 pe care compania Apple le va anunta undeva pe la jumatatea lunii viitoare.

In mod traditional, cei de la Foxconn ar fi trebuit sa inceapa productia pentru noile modele de telefoane ale Apple acum o luna de zile, dar pandemia de Coronavirus a cam amanat putin planurile americanilor, astfel ca iPhone 12 este produs abia acum, sigur spre nemultumirea multor angajati.

“Angajatul Wang Guofeng a declarat că munca orelor suplimentare a crescut din vară și că majorității lucrătorilor li sa permis să ia doar patru zile libere pe lună. Puteți câștiga de la 5.000 la 6.000 de yuani (880 USD) pe lună și, dacă lucrați la fabrică mai mult de 90 de zile, există o sumă frumoasă de salariu special. Un alt angajat supranumit Ma a spus că compania a început ture de noapte, cu linii de producție care funcționează 24 de ore pe zi. Am fost atât de ocupați în ultimele săptămâni din cauza iPhone 12.”