Guvernul Romaniei: Scolile nu vor fi inchise din cauza pandemiei de Coronavirus

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, ne spune astazi ca scolile din Romania nu vor fi inchise in totalitate din cauza pandemiei de Coronavirus, si ca probabilitatea ca majoritatea cazurilor noi sa vina de acolo este mica, deci nu exista motive ca ele sa fie inchise total.

Guvernul Romaniei a inchis scolile din Romani in luna martie, la debutul pandemiei de Coronavirus, insa acum strategia este complet diferita, desi la doua saptamani de la redeschiderea lor avem o crestere de peste 50% a numarului de cazuri noi inregistrate zilnic in Romania.

“Dar din punctul meu de vedere copiii sunt în siguranţă la şcoală, pentru că sunt cu cadrele didactice, cu educatorii, învăţătorii, profesorii care au obligaţia să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătăţii şi cel puţin din ceea ce am urmărit, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la şcoală nu este foarte mare.

Din ceea ce am urmărit, dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să fie la şcoală nu este foarte mare. Dreptul la educaţie al copiilor trebuie respectat. Copiii au nevoie să se ducă la şcoală, să ţină pasul cu materia şi tocmai din acest motiv am stabilit acest sistem, care să ţină cont de situaţia epidemiologică din fiecare comunitate locală.”