Nelu Tataru: de ce am ajuns la atat de multe cazuri noi de Coronavirus

Nelu Tataru fara stare urgenta

Nelu Tataru e vorbit saptamana aceasta din nou despre motivele din cauza carora am ajuns in situatia de a avea doua recorduri de noi cazuri de Coronavirus intr-o singura saptamana, el spunand ca acesta este rezultatul unei veri in care nu s-au respectat masurile de protectie.

Nelu Tataru da de inteles ca din cauza nerespectari masurilor de protectie, in special in perioada in care nu a existat vreo lege care sa oblige oamenii sa respecte ceva, s-a ajuns in aceasta situatie aproape critica, si de aici se va merge spre mai rau pentru ca autoritatile nu au o solutie pentru a incetini raspandirea.

„Am avut două luni în care am mers pe un registru al indicațiilor, respectate aproape de toată lumea. Am avut o cădere a numărului de cazuri la începutul lunii iunie, au insistat anumite curente de negaționare, de bagatelizare a tot ce s-a întâmplat în prima perioadă. Au urmat, începând cu 15 mai, acele relaxări sau reveniri la normalitate, a urmat un concediu. Ce vedem acum e evoluția de peste o vară întreagă și reluări de activități.

Dacă fiecare respectă acele norme, ar trebui să stabilizam acel plafon în jur de 2.000. Dacă nu, vom vedea o creștere progresivă, nu exponențială în perioada următoare. Trebuie să ne gândim nu doar la numărul de cazuri care crește. Toate acele cazuri vin pe un sistem sanitar, vor fi preluate de un corp medical deja obosit de 7 luni.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.