WhatsApp: SECRETUL Major care Afecteaza MILIARDE de Oameni

WhatsApp are un secret major care afecteaza miliarde de oameni din intreaga lume, iata ce nu stiai ca se intampla pe telefoanele iPhone si Android.

WhatsApp monitor

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori cu telefoane iPhone si Android la nivel global, aplicatiile sale beneficiind in mod constant si de actualizari importante. Din pacate, aplicatiile WhatsApp au si o vulnerabilitate care nu e inclusa in aceasta categorie de catre companie, dar care le permite persoanelor rau intentionate sa ne urmareasca in mod constant, fara ca noi sa stim asta, desi noi le permitem sa o faca.

WhatsApp are o functie care le permite utilizatorilor sa isi afiseze activitatea in platforma, adica atunci cand sunt activi, ei apar ca fiind conectati la platforma, iar prietenii lor pot vedea asta, impreuna cu o multitudine de servicii malitioase. Aceste servicii folosesc infrastructura WhatsApp pentru a monitoriza activitatea oamenilor in platforma, si a vedea cand acestia acceseaza aplicatia, si o folosesc in fiecare zi, si uneori inclusiv cand vorbesc cu anumite persoane.

WhatsApp: SECRETUL Major care Afecteaza MILIARDE de Oameni

WhatsApp are aceasta functionalitate exploatata de catre hackeri inclusiv pentru a monitoriza perioadele de somn ale utilizatorilor, astfel ca o persoana rau intentionata poate afla foarte multe informatii despre oameni. Cei de la WhatsApp nu considera ca aceasta ar fi o vulnerabilitate, sau o problema majora pentru utilizatori, iar asta pentru ca sistemul poate fi oprit in orice moment de catre oameni, dar foarte multi refuza sa faca acest lucru, lasandu-si activitatea prada celor rau intentionati.

WhatsApp sustine o intreaga industrie care monitorizeaza activitatea online a oamenilor din intreaga lume, o industrie care prospera, si genereaza tot mai multi bani in fiecare an, monitorizand felul in care oamenii folosesc diverse aplicatii. WhatsApp le lasa oamenilor alegerea de a bloca, sau nu, aceste sisteme, iar cei care nu o fac, ajung sa aiba activitatea transpusa peste tot pe internet, ceva care desigur ca nu e tocmai normal, din vreun punct de vedere.

WhatsApp nu a vrut vreodata, si nici nu va vrea, sa blocheze functia care afiseaza statusul online, sau offline, al unei persoane, asa ca ramane ca fiecare in parte sa decida ce face pentru a se proteja, sau a ramane vulnerabil.