Raed Arafat: marea problema a pandemiei de Coronavirus din Romania

Raed Arafat problema pandemiei de Coronavirus Romania

Raed Arafat a facut in aceasta seara o declaratie extrem de importanta cu privire la pandemia de Coronavirus, si a dezvaluit care va fi marea problema cu care se va confrunta Romania in urmatoarele luni, si a spus ca nu lipsa aparaturii ne va genera batai mari de cap.

Raed Arafat spune ca lipsa personalului medical va fi marea problema in Romania in cursul urmatoarelor luni de zile, iar asta pentru ca desi vor exista aparate de terapie intensiva, sau paturi pe care sa stea pacientii, fara personal medical caer sa fie langa pacienti, totul va fi in zadar.

“Impactul pe resursa umană, o oboseală în plus, o suprasolicitare, acesta este momentul în care suntem. Cred că în următoarele patru-șase săptămâni cam asta va fi situația și poate va fi și mai greu în următoarele zile.

Nu suntem singuri. Nici nu suntem la topul topurilor țărilor afectate. Din păcate, avem țări prietene – Belgia, Olanda, Franța – toate sunt cu un impact major asupra lor acum. Din Belgia știu că s-au transferat bolnavi în Olanda. Acum Olanda are și ea discuții unde transferă și cum face, toate țările respective tratează această problemă ca o situație de suprasolicitare, o „catastrofă”, unde solicitările sunt mult mai mari decât posibilitățile și atunci toate țările găsesc soluții în acest sens și se adaptează și această adaptare este prin transfer, prin realocare de paturi, prin reducerea activității elective, prin suplimentarea paturilor în anumite zone, deci acesta este modul de lucru peste tot.” a declarat Raed Arafat la DIGI 24.