Raed Arafat: testele rapide pentru Coronavirus ajung in spitalele din Romania

0

Raed Arafat teste rapide Coronavirus

Raed Arafat a confirmat un anunt foarte important de zilele trecute privind pandemia de Coronavirus din Romania, el spunand ca incepand de saptamana viitoare vor fi disponibile in spitale teste rapide pentru detectarea infectarii, astfel incat pacientii sa poata fi tratati mai rapid.

Raed Arafat spune ca asta va ajuta la reducerea fluxului de pacienti prin unitatile de primiri urgente, ceea ce va permite tratarea mai multor persoane, decizia venind dupa un ordin de zilele trecute in baza caruia unitatile de primiri de urgente din spitale nu mai pot refuza primirea de pacienti.

Raed Arafat nu spune nimic despre asta, dar astazi au aparut zvonuri care sustin ca exista teste rapide pentru Coronavirus care ar fi fost certificate de catre Ministerul Sanatatii, si care ar urma sa fie puse in vanzare la preturi care incep de la numai 5 euro.

“Una dintre soluţiile pe care o să le introducem, poate chiar de săptămâna viitoare, testarea rapidă pe bază de antigen în UPU, pentru pacienţii simptomatici, unde suspicionăm realmente că sunt pozitivi ca să putem să ne asigurăm de statusul lor în ce priveşte virusul SARS-COV-2 şi să stabilim care e demersul mai departe.”