Klaus Iohannis: scoala nu va reincepe foarte curand in Romania

0

Klaus Iohannis scoala reincepe Romania

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a facut un anunt extrem de important pentru toata tara in cursul zilei de ieri, raspunzand si la o intrbeare foarte importanta cu privire la reinceperea scolii, el afirmand ca asta nu se va intampla prea curand, din pacate.

Klaus Iohannis spune ca in momentul de fata nu poate fi asigurata reinceperea cursurilor in conditii optime, astfel ca se prefera o evitarea a reinceperii cursurilor scolare pana in momentul in care totul poate fi realizat doar in conditii de siguranta.

“Cert este că elevii și părinții pierd mult prin faptul că nu se pot desfășura orele fizic la clasă, însă aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Sigur, recomandările sunt să meargă elevii la școală atunci când pot fi asigurate măsurile care îi țin în siguranță, deci atunci când este posibil să meargă în condiții de siguranță.

În condițiile în care la noi în țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi nici create, nici garantate și pentru a proteja și copiii, și familiile lor, din păcate, este necesar să se facă învățământ online.

Cu cât mai bine respectăm noi toți măsurile, cu atât mai repede copiii se pot întoarce la școală. Este o ecuație destul de simplă, ușor de înțeles. Știu că nu este întotdeauna ușor de respectat, dar vă garantez: merită!”