Ministerul Sanatatii: Noul Record de Pacienti la Terapie Intensiva

Ministerul Sanatatii record ingrijorator ati

Ministerul Sanatatii a publicat o noua informare cu privire la situatia Coronavirus din Romania, autoritatile confirmand faptul ca inregistram un nou record de pacienti internati la terapie intensiva, din pacate, zilnic parand sa fie anuntate recorduri de acest gen.

Ministerul Sanatatii anunta ca numarul de persoane internate la terapie intensiva a crescut cu o persoana, insa din pacate orice fel de crestere este importanta, iar asta pentru ca presiunea pusa pe sistemul medical este tot mai mare in fiecare zi.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.107.567 de teste. Dintre acestea, 9.785 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.039 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.747 la cerere.

Pe teritoriul României, 47.982 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.097 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.464 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 65 de persoane.”