Guvernul Romaniei: ALERTA pentru Toti Romanii, ce Trebuie sa Stii acum

0

Guvernul Romaniei ALERTA fraude

Guvernul Romaniei a emis o noua alerta importanta pentru romanii din toata tara din cauza unor probleme foarte mare despre care toata lumea trebuie sa stie, iar asta pentru ca in mijlocul situatiei sunt foarte multe companii romanesti importante, ale caror imagine e folosita pentru fraudarea cetatenilor.

” Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI Romania. Gândește înainte de CLICK!
Atacatorii găzduiesc paginile de #phishing pe site-uri care evident nu sunt canalele oficiale de comunicare ale companiei. Pentru a convinge utilizatorii să ofere date, în special date financiare, atacatorii se folosesc de pretextul unui concurs promoțional, în urma căreia potențiala victimă ar putea câștiga un premiu atractiv (smartphone sau laptop).
ℹ️ Astfel de tehnici de atac, în care a fost folosită identitatea vizuală a unor companii cu reputație din România, au fost documentate de echipa CERT-RO pe site încă de la începutul anului:
RECOMANDĂRI
Evitați accesarea unor astfel de link-uri și redistribuirea lor.
Fiți atenți la corectitudinea gramaticală a textului
În cazul ofertelor promoționale sau a concursurilor organizate online, validați existența unor astfel de inițiative pe canalele oficiale ale companiilor implicate (webiste, canale oficiale de social media).
Scanați-vă dispozitivele cu o soluție antivirus, pentru a fi siguri că nu v-ați infectat cu #malware.
Pentru cei care au raportat primirea a numeroase email-uri nesolicitate după furnizarea unor date personale și a adresei de e-mail, recomandăm să le raportați ca SPAM, să blocați adresele de expediere în a vă mai trimite mesaje și să le ștergeți.
Dacă ați introdus pe astfel de site-uri date personale, date de acces la conturi sau date financiare, schimbați parolele pentru conturile aferente, activați autentificarea în doi pași (acolo unde există) și notificați de urgență banca, dacă vi s-a cerut la un moment dat date de card.
În cazul în care sesizați tranzacții suspecte din cont și ați suferit pagube financiare, ne puteți scrie despre cazul dvs. la adresa alerts@cert.ro sau ne puteți apela (1911). Pentru deschiderea unei investigații, va fi totodată necesar depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție.”