RO-ALERT: Alerte pentru Vreme severa vor fi trimise de Autoritati

RO-ALERT Alerte Vreme severa

RO-ALERT va fi folosit de catre autoritatile din Romania pentru a ii notifica pe romani in legatura cu fenomenele de vreme severa care vor lovi tara noastra, si care vor crea probleme pentru cei care sunt in calea lor, sau care vor ajunge in zone in care ele se manifesta.

RO-ALERT a fost creatpentru a ii alerta pe romani in legatura cu orice fel de evenimente care le pot pune viata in pericol, iar cele meteorologice se numara printre evenimentele mentionate de la bun inceput ca unele pentru care se pot trimite alerte pe telefoane.

Marcel Vela a facut acest anunt in urma unei videoconferinte care a avut loc astazi cu prefectii din toata Romania, scopul fiind de a ii notifica pe Romani in legatura cu orice fel de fenomene meteorologice extreme care ar putea avea loc in aceasta iarna.

“În cadrul ședinței, în sistem videoconferință, am luat legatura cu toate prefecturile de la nivel național, iar fiecare prefect a prezentat stadiul de pregătire, dar și necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

Ca măsură de prevenție și avertizare, am stabilit ca cetățenii să fie anunțați prin sistemul RO-ALERT de fiecare situație deosebită declanșată de vremea severă, în funcție de zona de manifestare.”