Raed Arafat: Numarul de cazuri Noi de Coronavirus este in Scadere

Raed Arafat Numar cazuri Noi Coronavirus Scadere

Raed Arafat a afirmat zilele trecute ca numarul de cazuri noi de Coronavirus este in scadere in ultimele 7 zile, raportat la aceeasi perioada a saptamanii trecute, semn ca lucarurile ar trebui sa mearga in directia potrivita, daca este sa ne ghidam dupa ceea ce spune seful DSU.

Raed Arafat spune ca desi acum lucrurile par sa mearga pe o scadere, dupa perioada sarbatorilor de iarna, e foarte posibil ca numarul de cazuri sa creasca simtitor pe masura ce oamenii se vor intalni in numar mare in familie pentru a sarbatori, acest avertisment venind si in trecut.

“Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi. Dar depinde foarte mult de noi toți, pentru că vin perioade grele, vin perioadele sărbătorilor de iarnă, oamenii vor să se plimbe, vor să socializeze.

Aici, din nou, depinde dacă acceptăm în perioada asta să reducem mobilitatea, să reducem contactele, să rămânem în interiorul familiei foarte apropiate, cu care trăim în casă. Atunci e posibil să evităm o situație mult mai serioasă, care să revină, chiar dacă acum scădem ca și cifră, dar să ne trezim că începe să crească după sărbători, în ianuarie-februarie.”