Raed Arafat: Carantina functioneaza doar daca e aplicata timp de aproape luna

Raed Arafat Carantina aplicata aproape luna

Raed Arafat a facut ieri o afirmatie extrem de interesanta prin care spune ca daca se doreste ca masura carantinarii unei localitati sa aiba efect, e necesar ca ea sa fie impusa pentru o perioada de pana la 30 de zile, altfel efectul nu va fi cel dorit de catre autoritati.

Raed Arafat da si exemple de localitati in care a fost necesara aplicarea carantinei pentru 21 – 29 de zile, in loc de 14 zile, cat trebuia sa se aplice masura, deci cei care intra in carantia trebuie sa se astepte la perioade de aplicare similare.

“S-a văzut că 14 zile nu sunt suficiente pentru o reducere a ratei de infectare care să facă posibilă ieşirea din carantină a unei localităţi. Au fost necesare între 21 şi 29 de zile. Acest lucru nu putea avea loc decât cu sprijinul populaţiei.

Vreau să mulţumesc celor care au participat cu noi în acest efort. Sibiu a intrat în carantină pe 16 noiembrie cu 13,43 la mie şi a ieşit în 13 decembrie, cu 4,86 la mie. La Zalău, s-a intrat cu 9,96 şi s-a ieşit cu 3,52. Similar, la Bistriţa, la Baia Mare.”