Primele doze de Vaccin impotriva Coronavirus Ajung in Romania pe 26 Decembrie

Primele doze de Vaccin impotriva Coronavirus Ajung in Romania pe 26 DEcembrie

Primele doze ale vaccinului impotriva Coronavirus vor ajunge in Romania in data de 26 decembrie, cu doar o zi inainte ca administrarea sa inceapa efectiv in tara noastra pentru medici, primii care au fost alesi pentru imunizare, daca vor dori sa faca asta.

10.000 de doze vor ajunge in Romania pentru imunizarea celor din sistemul medical, cei mai expusi in fata noului Coronavirus, insa ramane de vazut si cati vor si alege sa se imunizeze, pentru ca nu prea multi romani sunt deocamdata dornici sa faca asta.

“Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers.

În acest context, Premierul a declarat că, pentru protejarea noastră, a tuturor, este benefică respectarea măsurilor igienico-sanitare și a tuturor recomandărilor de natură medicală formulate de experții în sănătate publică, deoarece «infectarea nu se oprește de Crăciun și de Anul Nou».”