Raed Arafat: anunt privind dozele de vaccin impotriva Coronavirus

Raed Arafat doze vaccin coronavirus

Raed Arafat a facut un anunt foarte important cu privire la dozele de vaccin impotriva Coronavirus care sunt folosite in Romania, el afirmand ca jumatate dintre cele care sunt primite sunt tinute la congelare pentru a fi folosite drept rapel pentru cei imunizati.

Raed Arafat spune deasemenea ca aceasta masura are la baza asigurarea romanilor de faptul ca daca primesc o doza de vaccin Biontech Pfizer, la rapel primesc acelasi lucru, situatia cu vaccinul Moderna fiind identica, iar asta deoarece e important ca ambele doze sa fie ale aceluiasi vaccin.

“Jumătate din dozele pe care le primește România la fiecare tranșă rămân în congelatoare pentru RAPEL. Dacă, de exemplu, eu m-am vaccinat ieri cu Pfizer BioNTech, eu a doua doză pe care o primesc trebuie să fie de la PfizerBioNTech. Nu poate să fie de la altul. Asta este clar că așa este recomandat.

Deci când eu m-am vaccinat ieri, când colegii mei s-au vaccinat ieri de la IGSU, de la DSU, pentru fiecare dintre noi este deja a doua doză păstrată la congelator, cum spuneți, și va fi scoasă în data de 1 februarie. Deja astăzi am primit hârtia de programare pentru data de 1 februarie, ora 12.00, ca să fac rapelul.”