Android: ALERTA de la Google pentru MILIOANE de Telefoane

Android este in centrul unei alerte extrem de importante pentru sute de milioane de oameni din intreaga lume, iata cat de grava este situatia acum.

Android atacuri

Android este in centrul unei alerte extrem de importante care a fost emisa de catre compania Google pentru sute de milioane de telefoane din intreaga lume, acesta vizand inclusiv utilizatorii de PC-uri cu Windows. Google a detectat doua atacuri sofisticate care au folosit vulnerabilitati ale Android si Windows pentru a viza utilizatori din intreaga lume, tintele fiind fara aparare in fata acestor atacuri complexe, din pacate pentru toata lumea afectata de situatie.

Android a fost atacat la nivel de sistem de operare prin Google Chrome, browserul avand un exploit propriu declansat pentru ca apoi hackerii sa exploateze inclusiv sistemul de operare pentru telefoane. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Windows, acolo unde tot Google Chrome a fost punct de intrare in cadrul sistemului de operare, dupa care un alt exploit a fost folosit, deci tactica este identica precum in cazul sistemului de operare Android.

Android: ALERTA de la Google pentru MILIOANE de Telefoane

Android si Windows au fost atacate prin intermediul unor servere dedicate, iar cei de la Google spun ca a fost vorba despre exploit-uri foarte complexe si bine gandite pentru a ataca utilizatorii. Asta inseamna ca hackerii au lucrat destul timp pentru a exploata Android si Windows, vulnerabilitatile descoperite de catre ei fiind de tip zero day, adica necunoscute pana in momentul in care au fost folosite impotriva utilizatorilor din intreaga lume, iar de aici vine marea problema.

Android are in mod normal rezolvate extrem de rapid orice fel de probleme pe care Google le descopera, insa in cazul celor necunoscute, precum este aceasta, situatia nu e tocmai usor de reparat. In ciuda acestui lucru, Google a rezolvat foarte rapid problemele cu care s-au confruntat utilizatorii cu sistem de operare Android, insa explica acum cat de complicat a fost acest atac extrem de serios, si ca utilizatorii ar trebui sa instaleze cele mai recente actualizari disponibile.

Android va ramane in continuare o tinta principala pentru hackeri din cauza faptului ca este atat de popular in intreaga lume, iar din aceasta cauza e posibil sa mai vedem situatii de acest gen.