Raed Arafat: nu poate fi toata lumea prioritara pentru vaccinare

Raed Arafat prioritate vaccinare

Raed Arafat vorbeste despre o noua “problema” cu vaccinarea in Romania, iar asta pentru ca in ciuda celor care nu vor sa se vaccineze, exista si mai multi care vor, si care sunt suparati din cauza faptului ca nu pot face inca acest lucru pentru a fi protejati impotriva Coronavirus.

Raed Arafat spune ca nu poate fi toata lumea prioritara pentru ca in acest caz nimeni nu ar mai fi prioritar, dar oricum nu exista doze pentru imunizarea tuturor oamenilor, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla cand vaccinurile se vor termina si programarile oamenilor vor ajunge la termen.

“Eu ştiu că fac parte dintr-o fază mai aproape decât faza populaţiei generale. Dar aici revenim la discuţie pe câţi putem să prioritizăm pentru că discutăm de profesori, avem partea HoReCA, aici avem pe cei care vând la supermarket, care stau la casierii. (…) Nu are cum să fie toată lumea prioritară, pentru că atunci cu toţii suntem prioritari şi nu mai este nimeni prioritar.

Este vorba de cantităţi, e vorba de capacitate de vaccinare. Acum poate singura chestie care ne opreşte să avem mai mulţi vaccinaţi pe zi este numărul dozelor pe care le primim, ca şi în alte ţări, nu este numai România în această situaţie.”