DACIA Duster: OFICIAL! Schimbarea RADICALA din Modelele Noi

DACIA Duster are in mod oficial anuntata o schimbare radicala pentru modelele noi, una dintre cele mai importante lansate pana acum de DACIA si Renault.

DACIA Duster hidrogen

DACIA Duster este unul dintre cele mai populare SUV_uri vandute in Europa, si cam peste tot in lume, in momentul de fata, insa o schimbare radicala este pregatita de catre producatorul roman, impreuna cu Renault. Mai exact, pentru anul 2025 cei de la Renault au anuntat ca vor avea o serie noua de motoare disponibile pentru noile modele de masini, fie ca va fi vorba despre DACIA Duster, Bigster, Logan, Sandero, sau ce va mai lansa pana in acel moment.

DACIA Duster urmeaza sa fie lansata intr-o versiune complet noua, si foarte mult modificata, pana in 2025, iar unul dintre noile motoare va fi cel mai probabil folosit pentru SUV-ul companiei romanesti. Conform celor de la Renault, de la 8 motoare cate exista acum pentru toate tipurile de masini facute de catre grup, vom ajunge sa vedem doar 4, iar pe DACIA Duster va fi folosita cel putin una dintre aceste motorizari, mai ales ca ele sunt complexe.

DACIA Duster ar putea avea motoare pe benzina, TCe, de 1.2 sj 1.5 litri, urmand ca motoarele diesel sa fie complet eliminate, grupul Renault dorind sa faca acest lucru atat cu masinile DACIA, cat si cu cele proprii. Interesant este ca Renault vrea sa lanseze versiuni hibride ale cam tuturor modelelor noi aparute in jurul anului 2025, astfel ca generatia a treia a DACIA Duster ar trebui sa fie unul dintre modelele care va avea parte de o asemenea versiune.

DACIA Duster: OFICIAL! Schimbarea RADICALA din Modelele Noi

DACIA Duster hidrogen hibrid

DACIA Duster ar putea fi oferita si intr-o versiune 100% electrica, Renault anuntand ca va avea mai multe modele de acest gen, insa versiunea hibrida pare sa fie sigura, in baza a ceea ce spune producatorul francez. Renault va avea inclusiv motorizari pe hidrogen pentru unele modele de masini, insa sansele ca vreun mode al DACIA Duster sa aiba asa ceva sunt cam egale cu zero, costurile pentru oferirea unor asemenea tipuri de masini fiind totusi mari.

DACIA Duster va fi lansata in versiunea de generatie a treia in 2024, cu prezentare in 2023, dar nu e exclus ca in 2025 sa fie lansat un model hibrid, daca el nu va fi disponibil de la bun inceput. Una dintre motorizarile pe care Renault le va produce va fi modulara, si aici vorbim despre cea hibrida, deci DACIA Duster ar putea avea ceva diferit fata de alte modele ale producatorului, dar deocamdata nu exista prea multe detalii cu privire la planurile sale.

DACIA Duster va fi cu siguranta extrem de interesanta pentru clienti atat in versiunea hibrida, cat si in versiunea cu motor pe benzina, dar vor fi si multi clienti care vor deplange eliminarea motoarelor diesel.