Guvernul Romaniei va vaccina gratuit refugiatii din Romania

Guvernul Romaniei vaccina gratuit refugiatii Romania

Guvernul Romaniei a luat decizia de a ii vaccina gratuit impotriva Coronavirus pe refugiatii si solicitantii de azil care se afla pe teritoriul Romaniei, insa practic decizia nu e tocmai una noua, iar asta deoarece presedintele CNAV, Valeriu Gheorgita, a spus ca orice persoana aflata pe teritoriul tarii va fi vaccinata.

Guvernul Romaniei este totusi laudat de ONU pentru aceasta initiativa, si pana la urma ea e una laudabila pentru ca toata lumea trebuie vaccinata pentru ca toti sa fim in siguranta, iar aceeasi situatie ar trebui sa se intample in toate tarile din Europa.

“Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR, the UN Refugee Agency) salută Guvernul României pentru decizia de a include refugiații și solicitanții de azil în programul național de vaccinare și apreciază eforturile depuse de Inspectoratul General pentru Imigrari pentru a face acest demers posibil.
Pentru ca toată lumea să fie în siguranță, este esențial ca toate grupurile vulnerabile să fie incluse în răspunsul național.
Aisha Al-Hunity, în vârstă de 75 de ani, o refugiată siriană din lagărul Zaatari, primește vaccinul COVID-19 la un spital din Mafraq, Iordania. © UNHCR/Shawkat Alharfos UNHCR România”