Guvernul Romaniei: Hotarare privind scenariile in care se desfasoara scoala in format fizic

0

Guvernul Romaniei Hotarare scenariile desfasoara scoala

Guvernul Romaniei a publicat ieri deciziile luate ca urmare a unei sedinte care a avut loc la Palatul Victoria, si care a avut in centru pandemia de Coronavirus, plus masurile de protectie care se impun pentru copii in cadrul orelor de curs.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos ce decizii au fost luate pentru a ii proteja atat pe elevi, cat si pe profesori, iar in baza reglementarilor de mai jos se va desfasura scoala in institutiile scolare din toata Romania incepand cu data de 8 februarie.

“Premierul Florin Cîţu: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi scenariile pentru reluarea activităților ce impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și stabilirea unor măsuri necesare în contextul pandemiei de COVID-19.
Scenariile privind activitatea instituțiilor de învățământ sunt următoarele:
VERDE – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1 la 1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică în unitățile de învățământ sunt permise pentru TOATE CATEGORIILE DE ANTEPREȘCOLARI, PREȘCOLARI și ȘCOLARI;
GALBEN – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la 1.000 dar mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică în unitățile de învățământ sunt premise pentru ANTEPREȘCOLARI, PREȘCOLARI și ELEVII claselor din învățământul primar si cei ai claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;
ROȘU – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3 la 1.000 – activitățile care impun prezența fizică sunt permise pentru toți ANTEPREȘCOLARII, PREȘCOLARII, ELEVII CLASELOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR.
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cimpeanu: Tot astăzi, Guvernul a aprobat modul în care vor fi organizate orele remediale pentru elevii care au avut dificultăți în procesul de învățare online din cauza faptului că nu au avut echipamente IT sau acces la internet. Plata cadrelor didactice pentru susținerea orelor remediale este estimată la 30 de milioane de euro. Ministerele Educației și Sănătății lucrează la un ordin comun privind condițiile de protecție sanitară ce vor fi respectate în cadrul unităților de învățământ.”