Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE, ce SECRET e Dezvaluit

Calea Lactee este iar in centrul unei descoperiri uluitoare despre care putina lume stia, iata ce se intampla in interiorul sau, si abia acum e dezvaluit.

calea lactee unduire

Calea Lactee, galaxia din care facem parte, este iar in centrul unei descoperiri uluitoare, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce nimeni nu a stiut pana in momentul de fata, dar ceva care este foarte important. Mai exact, conform unor analize mai atente facute pentru Calea Lactee, cercetatorii au descoperit faptul ca acele curburi ale acesteia se datoreaza unei coliziuni cu o galaxie apropiata, dar si ca ele nu sunt chiar atat de statice precum ne-am fi imaginat.

Calea Lactee are margini mobile, conform cercetatorilor, acestia spunand ca ele se misca exact precum valurile care lovesc un tarm, si asta nu a stiut cineva pana in momentul de fata. Cercetatorii care au descoperit acest fenomen compara totul cu valurile pe care suporterii echipelor de fotbal le fac pe stadioane in timpurile meciurilor, ceva ce nu ne-am fi asteptat sa aflam in legatura cu galaxia Calea Lactee, dar ceva care este intrutotul adevarat acum.

Calea Lactee: Descoperirea ULUITOARE, ce SECRET e Dezvaluit

Calea Lactee se invarte in timp ce marginile sale se unduiesc, stelele fiind cele care isi schimba pozitia pentru a crea acest efect impresionant, si vorbim despre ceva ce pana acum nu a fost crezut posibil de cineva. Pentru a se ajunge la o asemenea concluzie, cercetatorii au folosit mai multe telescoape din Calea Lactee pentru a analiza ceea ce se intampla in ea, si au observat cu surprindere cum se misca stelele din aceasta pentru a forma un asemenea efect.

“Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia, aceste margini deformate sunt în continuă mișcare și, de fapt, seamănă cu o mulțime de pe un stadion care efectuează un val mexican. Xinlun Cheng, student absolvent de astronomie la Colegiul Universității din Virginia și Școala Absolventă de Arte și Științe, a spus: „Dacă ați văzut vreodată publicul făcând un val pe un stadion, este foarte asemănător cu acel concept.” Fiecare membru al publicul se ridică și apoi se așează la ora corectă și în ordinea corectă pentru a crea valul pe măsură ce înconjoară stadionul.”

Calea Lactee este plina de milioane peste milione de stele si planete, insa se pare ca doar stelele sunt cele care genereaza acest efect in timp ce se invarte galaxia in mod constant. Desigur ca efectul este greu de observat in timp pentru ca vorbim despre miscari pe distante mari din Calea Lactee pentru ca el sa poata fi vizibil, insa chiar si asa, vorbim despre ceva foarte interesant care a fost descoperit de catre oamenii de stiinta in acest moment.

Calea Lactee a fost de-a lungul timpului sursa pentru foarte multe descoperiri importante, si va ramane asa, astfel ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi descoperit in viitor.