Guvernul Romaniei: Asa vor Functiona Listele de Asteptare pentru Vaccinare impotriva COVID-19

Guvernul Romaniei liste asteptare vaccinare

Guvernul Romaniei a dezvaluit astazi, prin presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, faptul ca in Romania vor functiona liste de asteptare pentru vaccinare, oferind si o explicatie pentru modul in care romanii se vor putea folosi de ele pentru a se vaccina.

Guvernul Romaniei spune ca aceste liste de asteptare le vor permite romanilor sa se vaccineze, insa desigur ca in limita dozelor care sunt disponibile pentru toata lumea, astfel ca s-ar putea sa fie vorba despre o asteptare destul de lunga, in final.

“O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane.