Ministerul Sanatatii: Cati Romani s-au Infectat dupa Vaccinarea Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii romani infectati vaccinare coronavirus

Ministerul Sanatatii a dezvaluit astazi cat romani s-au infectat dupa vaccinare impotriva Coronavirus cu doar o singura doza, si din cei peste 700.000 de oameni vaccinati, 3500 au fost depistati ca infectati dupa prima doza, procentul fiind tipic pentur nivelul de eficacitate.

Ministerul Sanatatii a inregistrat aceste infectari inainte ca a doua doza sa fi fost facuta, si de obicei aceste infectari sunt detectate pentru ca persoana e vaccinata infectata, dar fara sa stie asta, insa manifesta unele simptome la scurt timp dupa vaccinare, sau e depistata la un test de rutina.

“Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă.

Sunt câteva, foarte puţine cazuri. Dar, din punct de vedere al numărului, cu totul sunt, practic, 3.500 – 3.600 de persoane, ceea ce reprezintă un număr foarte mic comparativ cu aproape 700.000 de persoane deja vaccinate.”