Sanctiunile date de Politia Romana in Ultimele 24 ore de Pandemie de Coronavirus

Sanctiunile Politia Romana Pandemie Coronavirus

Politia Romana a publicat sanctiunile pe care le-a aplicat in ultimele 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de preventie impotriva infectarii cu noul Coronavirus, iar mai jos puteti vedea exact ceea ce a fost realizat in toata tara de catre autoritati.

“În cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, peste 16.600 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai autorităților locale au efectuat acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Echipele mixte de control au gestionat 1.660 acțiuni punctuale și 1.834 apeluri la SNUAU 112.
Astfel, au fost verificați peste 5.188 operatori economici, aproximativ 248 operatori de transport persoane, peste 9.661 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 81.000 persoane pentru respectarea măsurilor stabilite în context COVID -19.
În total, au fost aplicate 6.787 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.448.650 de lei.

Majoritatea, respectiv 5.551 de sancțiuni, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice, cuantumul acestora fiind de peste 925.150 lei.

De asemenea, au fost aplicate aproximativ 1.225 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 514.500 lei, pentru nerespectarea de către agenții economici, instituții publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane ori nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

Tot în cursul zilei de ieri, personalul MAI a întocmit 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.
La linia telefonică TELVERDE au fost primite 13 apeluri, acestea fiind direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 8 județe.
Angajații MAI vor efectua și în perioada următoare activități de control pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.”