ATENTIONARE de la Politia Romana, ce NU Stiau Multi Romani

0

ATENTIONARE Politia Romana animale salbatice

Politia Romana a emis o atentionare foarte importanta astazi pentru toti romanii din toata tara, una despre care ar trebui sa stie cei carora le place sa aiba grija de animale salbatice, iar asta pentru ca ei pot face totul doar in anumite conditii bine stabilite.

Politia Romana vine cu acasta atentionare pentru ca de-a lungul timpului au fost descoperite multe animale salbatice detinute de catre persoane care nu aveau dreptul, sau conditiile, necesare pentru a avea grija de aceste tipuri de animale cae sunt obisnuite cu un cu totul alt mediu.

“Un deținător de animale poate deține și animale sălbatice? Răspunsul este…Da! Doar în anumite condiții!

Dacă ați fost autorizat de direcția sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București.

Condițiile privind deținerea animalelor sălbatice se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, la propunerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Deținătorii de animale pot deține animale sălbatice pe o perioadă determinată de timp, în vederea îngrijirii și recuperării fizice, pentru animalele aflate în impas de supraviețuire, cu acordul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Animalele sălbatice au nevoie de o cu totul altă „atenție” în comparație cu cele domestice.”