WhatsApp: Decizia RADICALA cu Masura ce Parea de NECONCEPUT

WhatsApp are o decizie radicala impusa pentru o masura care parea de neconceput, iata ce schimbare fara precedent vine pentru utilizatorii de telefoane.

WhatsApp origine

WhatsApp este in centrul unei decizii radicale care va aduce si o schimbare extrem de serioasa pentru a rezolva o problema extrem de mare, care pana acum nu a avut vreo solutie. Mai exact, in India guvernul local vrea sa forteze companiile preucm WhatsApp sa urmareasca initiatorul unui mesaj care este redistribuit in masa in cadrul platformei de mesagerie, adica vasta majoritate a minciunilor care sunt distribuite fara urma in intreaga lume chiar si acum.

WhatsApp a lasat foarte multe mesaje de acest gen sa fie distribuite in cadrul platformei de mesagerie de-a lungul timpului, iar in India in unele cazuri s-a ajuns inclusiv la crime din cauza lor. Pentru ca WhatsApp nu pare sa vrea sa rezolve aceasta situatie, guvernul indian vrea sa forteze compania sa urmareasca un mesaj prin platforma pentru a descoperi initiatorul lantului, si spune ca asa nu s-ar putea strica nici increderea in platforma, pentru ca nu se acceseaza mesajele.

WhatsApp: Decizia RADICALA cu Masura ce Parea de NECONCEPUT

WhatsApp nu ar urma sa primeasca cereri pentru a intercepta mesajele oamenilor, ci doar sa urmareasca de unde porneste unul, pentru ca initiatorul sa poata fi tras la raspundere pentru ca raspandeste minciuni. Ideea in sine ar putea ajuta extrem de mult la reducerea raspandirii de informatii false in cadrul platformei de mesagerie, ceva ce WhatsApp lasa sa se intample de ani de zile fara sa faca absolut nimic pentru a regla situatia pentru oameni.

WhatsApp nu e prea multumita de ceea ce urmeaza sa i se ceara sa faca, si e de inteles asta din moment ce va trebui sa urmareasca foarte multe mesaje pentru ca se distribuie extrem de multe informatii false in platforma. WhatsApp va avea foarte mult de munca din cauza indienilor, iar asta pentru ca daca acolo va putea fi impus asa ceva, atunci si alte tari vor dori sa faca fix acelasi lucru, iar de aici apar o multudine de probleme pentru companie.

WhatsApp va incerca mai mult ca sigur sa se lupte cu aceasta tentativa de schimbare legala pe care guvernul indian vrea sa o faca, si n-ar fi o mare surpriza daca ar avea si succes.