Decizie a Guvernului Romaniei pentru MILIOANE dintre Romani

Decizie Guvernului Romaniei scoala

Guvernul Romaniei, prin CNSU, a luat astazi o decizie extrem de importanta care nu multumeste pe chiar atat de multa lume, dar care se va pune in aplicare pentru ca asta vor autoritatile, si e bine sa stiti ce se intampla in Romania in perioada urmatoare.

Guvernul Romaniei a anuntat, in contextul in care tot mai multe localitati intra in scenariul rosu, ca desi scolile vor fi inchise in acele zone, elevii din clasele a 8-a si a 12-a vor putea merge fizic la cursuri pana cand numarul de infectari va fi suficient de mare pentru a se ajunge la o rata de incidenta de 6/1000 locuitori.

“Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.
Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.
Art.3 – Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.
Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.”