Raed Arafat: Decizia FARA PRECEDENT Anuntata de Guvernul Romaniei pentru Timisoara

Raed Arafat carantina timisoara

Raed Arafat a explicat astazi de ce a fost luata cu doar cateva ore in urma decizia ca intregul oras Timisoara sa intre in carantina, aceasta fiind prima oara cand un oras atat de mare este vizat de o masura de acest gen in afara carantinei generale din primavara anului 2020.

Raed Arafat spune ca in Timisoara rata de infectare era de peste 7/1000 de locuitori si era nevoie de impunerea acestei masuri pentru ca ea ar fi continuat sa creasca, si ar fi ajuns la un nivel prea mare pentru ca masura carantinarii sa nu dureze foarte mult, chiar daca 14 zile e posibil sa nu fie de ajuns.

“Aici este vorba în primul rând de incidență, dar nu numai, se iau în considerare mai mulți factori, inclusiv impactul pe sistemul sanitar, dar și alte aspecte, într-un punctaj făcut de INSP. La Timișoara trebuia să se ia măsura carantinei, pentru că s-a ajuns la o rată de incidență de aproape 7,5 și e o creștere continuă de la o zi la alta.

Aici, dacă nu le ia măsura acum, se va lua mai târziu, dar va dura mai mult carantina, pentru că e mai greu să cobori de la 12 la mie la sub media națională sau măcar sub 3 la mie. Cu cât suntem la o incidență mai ridicată, cu atât va fi mai greu.”