WhatsApp: Problema pentru Telefoane de care Oamenii Nu Stiu

WhatsApp are o problema foarte serioasa pentru telefoane de care foarte multi oameni nu stiu, iata ce este foarte important sa afli chiar acum.

WhatsApp solutionare

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi in acest moment, dar din pacate foarte multi dintre ei nu stiu despre o problema foarte serioasa. Desi cei de la WhatsApp se lauda cu faptul ca exista criptare totala pentru conversatiile facute de catre oameni, exista totusi si o problema foarte serioasa pentru mesajele care sunt stocate in telefoane, si e una despre care toata lumea ar trebui sa stie.

WhatsApp foloseste pentru baza de date cu mesaje din telefoane un sistem de criptare al carui algoritm este reversibil, deci poate fi inlaturata criptarea pentru citirea mesajelor. Pozele si clipurile video nu sunt oricum criptate, ci doar mesajele, astfel ca oricine e rau intentionat si vrea sa le acceseze prin telefon, o poate face daca obtine acces la el pentur cateva minute, iar WhatsApp nu vorbeste despre aceasta problema foarte serioasa din aplicatie.

WhatsApp: Problema pentru Telefoane de care Oamenii Nu Stiu

WhatsApp nu cripteaza nici transferul de informatii prin care din telefoane sunt trimise backup-uri catre platformele de tip cloud, ceea ce reprezinta o alta foarte serioasa problema. Backup-urile oricum nu sunt criptate acum, asa ca de indata ce ele ajung in iCloud, sau Google Drive, pot fi accesate de catre oricine obtine acces la ele, iar asta nemultumeste foarte multa lume si WhatsApp s-a gandit ca ar fi totusi cazul sa rezolve problema aceasta mare.

WhatsApp lucreaza in secret la un nou sistem de protejare a backup-urilor din telefoanele care au aplicatia instalata, acestea urmand a fi criptate si accesate doar in baza unei parole stiute numai de utilizator. Inclusiv baza locala de date cu mesaje va fi criptata de indata ce acest nou sistem la care WhatsApp lucreaza va fi lansat, si asa vor fi rezolvate doua probleme foarte mari pe care multi utilizatori le-au reclamat, dar care pana acum au ramas fara rezolvare.

WhatsApp inca nu a anuntat in mod oficail cand anume intentioneaza sa lanseze acest sistem nou pentru telefoanele sale, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem cand va fi gata totul.