Politia Romana: Multe Sanctiuni Noi din cauza Nerespectarii Masurilor Coronavirus

0

Politia Romana Multe Sanctiuni Noi din cauza Nerespectarii Masurilor Coronavirus

Politia Romana ii atentioneaza din nou pe romanii din toata tara in legatura cu faptul ca este prezenta pe strazile din toata tara pentru a veghea la respectarea conditiilor impuse pentru prevenirea raspandirii Coronavirus in toata Romania.

Politia Romana da mii peste mii de amenzi zilnic din cauza nerespectarii acestor masuri, sute de mii de LEI adunandu-se in fiecare zi la suma totala a sanctiunilor care sunt date, si din pacate pandemia continua sa inregistreze cifre in crestere in tara noastra.

“În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.275 de apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 martie, 6.819 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.508.720 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.”