Raed Arafat: Valul 3 a Inceput cu Multi Pacienti Internati la ATI

Raed Arafat Valul 3 Inceput Pacienti Internati ATI

Raed Arafat a vorbit zilele acestea despre o problema foarte serioasa cu care se confrunta Romania in momentul de fata, mai exact faptul ca valul al treilea al pandemiei de Coronavirus a inceput cu foarte multi romani internati la terapie intensiva.

Raed Arafat spune ca peste 900 de romani erau internati la terapie intensiva in momentul in care valul al treilea a inceput in Romania, si acum vorbim despre aproape 1300, cifrele fiind in continua crestere in momentul de fata, din pacate pentru noi toti.

“Este un lucru foarte bun faptul că o mare parte din români dorește să se vaccineze. Lăsând la o parte discuția pe lotul din AstraZeneca, vaccinarea este soluția ca să creștem imunitatea. Încă nu am ajuns la un număr de persoane vaccinate ca să spunem că are un impact asupra răspândirii virusului.

Dezavantajul este că la Terapie Intensivă sunt mai mulți decât la începutul valului trecut. Aparatele nu le mutăm, dar detașarea medicilor are nu anumit sens, iar transferul bolnavilor se face când găsim loc în altă localitate. Este o dinamică. Cu cât se eliberează locuri, pacienții sunt transferați și internați. La modul cum evoluează ne așteptăm să existe o presiune, de-asta și premierul a cerut o suplimentare a numărului de paturi.”