Android: Problema pentru Telefoane la care Nu Te Gandeai

Android alternativa

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile in toata lumea, miliarde de dispozitive rulandu-l in momentul de fata, iar asta le aduce celor de la Google o baza uriasa de utilizatori pentru serviciile sale. Android are integrate Google Mobile Services, adica acces la Google Play Store impreuna cu alte servicii pe care cei de la Google le au integrate, insa cei de la Huawei vor sa schimbe lucrurile cu Huawei Mobile Services pentru telefoanele competitorilor.

Android are in Google Mobile Services singura solutie reala pentru cei care vor sa instaleze aplicatii din Google Play Store, iar asta pentru ca e nevoie de acest sistem pentru ca oamenii sa aiba acces la tot. Ei bine, cei de la Huawei nu mai au acces la platforma, astfel ca au decis sa extinda propria platforma la mai multi oameni, mai exact prin colaborari cu diversi competitori care pana acum nu pareau interesati sa renunte la ceva ce ofera Google, si e popular.

Android: Problema pentru Telefoane la care Nu Te Gandeai

Android ar putea fi integrat in telefoanele multor companii chinezesti fara Google Mobile Services, ci cu Huawei Mobile Services, iar asta pentru ca in general companiile chinezesti sunt solidare. Aceasta solidaritate care uneste de multi ani companiile chinezesti ar putea sta la baza unei decizii de a sustine Huawei si de a renunta la Google Mobile Services din Android in favoarea Huawei Mobile Services, chiar daca doar in anumite tari de pe glob, in principal in China.

Android are extrem de multi utilizatori in China in momentul de fata, ceva ce este cat se poate de normal din moment ce acolo se produc telefoane “pe banda rulanta”, si se vand in cantitati mari. O buna parte din baza de utilizatori Android este in China, dar renuntarea la Google Mobile Services in afata tarii conteaza cel mai mult pentru ca acolo sunt si utilizatorii care folosesc Google Play Store in mod regulat, si vor resimti totul mai serios.

Android nu va avea facuta dintr-odata aceasta schimare brusca, astfel ca va trece destul timp pana cand suficienti producatori, si suficiente telefoane, vor avea inlocuit Google Mobile Services cu Huawei Mobile Services.