WhatsApp: Schimbarea Crezuta IMPOSIBILA in Toate Telefoanele

WhatsApp alfanumeric

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie din lumea intreaga, iar asta ii aduce si unele probleme pentru ca noi modificari importante anuntate pentru toata lumea aduc si ceva crezut imposibil. Mai exact, cei de la WhatsApp au anuntat acum cateva saptamani ca vor sa impuna o serie noua de schimbari in aplicatia pentru telefoane care i-ar permite sa transfere mai usor datele oamenilor, si ar permite inclusiv afisarea mai usoara de mesaje promotionale, si nu numai.

WhatsApp ii obliga pe toti utilizatorii sai sa accepte noii termeni si conditii de utilizare ai aplicatiilor sale pana pe data de 15 mai, altfel le va restrictiona accesul la aplicatie pana cand o vor face. Aceasta decizie a celor de la WhatsApp a adus pentru companie foarte multe batai de cap, iar guvernul din Intia vrea o schimbare care era crezuta imposibila de multi, dar care ar putea fi impusa intr-un final, mai exact urmarirea mesajelor care sunt trimise prin platforma.

WhatsApp: Schimbarea Crezuta IMPOSIBILA in Toate Telefoanele

WhatsApp spune ca nu paote detecta acum de unde a pornit un mesaj care dezinformeaza, incita la ura, etc, insa guvernul din India cere ca la fiecare mesaj trimis prin platforma sa fie atasat un cod alfanumeric. Acest cod le-ar permite celor de la WhatsApp sa detecteze de unde porneste un mesaj mincinos pentru a-i putea spune guvernului Indian cine a pornit o campanie de dezinformare, totul fara ca mesajele oamenilor sa fie fectiv interceptate de catre platforma.

WhatsApp a fost avertizata ca daca nu implementeaza o solutie de urmarire a initiatorilor unor lanturi de mesaje trimise prin platforma sa, risca sa aiba blocata intreaga platforma in India. Solutia cu acest cod alfanumeric este doar ultima propunere a guvernului Indian pentru WhatsApp in ideea de a rezolva disputa in care cele doua parti sunt prinse, insa daca americanii vor accepta sa faca asta acolo, atunci vor trebui sa o faca peste tot in lume, pentru ca si alte tari vor cere acelasi lucru.

WhatsApp inca nu a comentat noua solutie propusa de catre guvernul Indian pentru problema aceasta, insa cel mai probabil vor veni informatii si cu privire la oportunitatea folosirii sale.