Alerta de la FAN Courier Emisa pentru Milioane dintre Romani

Alerta FAN Courier fraude

FAN Courier a emis astazi o noua alerta de securitate pentru clientii din toata Romania, iar asta dupa ce Bitdefender a descoperit faptul ca sunt din nou trimise email-uri frauduloase in numele companiei de curierat, si multi romani nu stiu acest lucru.

FAN Courier a emis alerta de mai jos pentru toata lumea din Romania, si trebuie sa fiti foarte atenti la email-urile pe care le primiti, iar asta pentru ca e foarte posibil sa fiti pacaliti sa renuntati la datele voastre personale, sau chiar la bani.

“Analiștii în securitate informatică de la Bitdefender au semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor firme de curierat.
Recomandările specialistilor de la Bitdefender sunt:
Folosiți direct pagina de internet a companiei de curierat pentru a urmări livrările și evitați să fiți direcționat către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.
Validați telefonic direct cu compania eventuale taxe suplimentare de livrare care vi se solicită prin e-mail.
Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.
Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.
Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.
Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal.”