WhatsApp: ATENTIE! Noi Metode de a Fura Conturile Oamenilor

WhatsApp metode

WhatsApp este din nou in centrul atentiei in momentul de fata dupa ce doua noi metode de a fura conturile a fost dezvaluita, si vorbim despre ceva ce pune din nou la incercare vigilenta oamenilor. Spre deosebire de alte metode de furt a conturilor WhatsApp, acestea au la baza doua probleme diferite cu care multi se confrunta in mediul online, totul fiind facut prin trimiterea de mesaje catre oameni de pe conturi care se prezinta ca fiind “oficiale”, ale platformei.

WhatsApp are utilizatorii pacaliti printr-o prima noua metoda care are la baza mintirea acestora ca al lor cont urmeaza sa expire daca ei nu ii dau persoanei care le-a trimis mesajul un cod de 6 cifre, primit prin SMS, cand sunt contactati. Acel cod este de fapt folosit de atacator pentru a activa contul WhatsApp al victimei pe telefonul sau, insa victima crede ca de fapt doar confirma faptul ca vrea sa foloseasca platforma, si ca al sau cont nu va expira.

WhatsApp: ATENTIE! Noi Metode de a Fura Conturile Oamenilor

WhatsApp are mult oameni atacati printr-o metoda diferita, acestora ceranduli-se sa confirme ca sunt o persoana reala si nu un roboti, ci persoane reale, si asta tot prin furnizarea acelui cod de 6 cifre. Si aici, codul primit de victime le permite atacatorilor sa se logheze in telefoanele proprii cu contul WhatsApp al victimei, totul fiind gandit intr-un asemenea mod incat victima sa simta obligatia de a furniza acel cod fara a pune prea multe intrebari.

WhatsApp are aceste probleme de ani, si ani, de zile, insa nu are ce sa faca pentru ca totul sta in puterea utilizatorilor de a discerne cand au in fata un atac menit sa le fure contul, sau o cerere legitima. WhatsApp nu le cere vreodata utilizatorilor platformei sale sa-i confirme ca sunt oameni, sau sa ii furnizeze un cod pentru ca al lor cont sa nu expire, deci toate sunt doar atacuri indreptate impotriva oamenilor pentru furtul conturilor, si nimic mai mult.

WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori in intreaga lume, iar atacurile pentru furtul conturilor se desfasoara de foarte multa vreme, unele dintre ele avand extrem de mare succes, din pacate.