WhatsApp: ATENTIE! Metoda de Atac pentru Furtul Conturilor

WhatsApp operare

WhatsApp a revenit in aceasta primavara in atentia hackerilor din toata lumea, iar asta pentru ca tot mai multe atacuri sunt indreptate impotriva utilizatorilor din toata lumea, si problemele sunt extrem de serioase. Mai exact, o metoda de atac impotriva utilizatorilor WhatsApp, separata de cea despre care v-am vorbit zilele trecute, a fost dezvaluita, si aceasta are in vedere un atac ceva mai personal decat celelalte doua pe care vi le-am prezentat.

WhatsApp are utilizatorii vizati de un alt tip de atac astazi care are in vedere un cont al unui prieten care a fost compromis deja de catre hackeri, el fiind folosit pentru a ataca alte persoane pentru a le fura conturile. Victimele primesc un mesaj de la WhatsApp cu un cod de activare a folosirii contului lor pe un alt telefon, insa ele nu stiu asta, dar sunt contactate de catre atacator, prin contul compromis al unui contact, si li se cere respectivul cod.

WhatsApp: ATENTIE! Metoda de Atac pentru Furtul Conturilor

WhatsApp trimite coduri de autentificare a conturilor pentru a fi folosite pe un telefon, sau altul, iar atacatorii isi asuma identitatea unui contact al victimei vizate de atac, si ii cer sa le dea codul acela primit in telefon. In momentul in care hackerul primeste codul de activare trimis de WhatsApp pe telefonul victimei, se logheaza cu el in propriul telefon, si asa are acces la contul victimei, mergand mai departe cu atacul pentru a fura si alte conturi.

WhatsApp are sistemele sale de siguranta folosite impotriva utilizatorilor, si doar cei care nu au sistemul de autentificare in doi pasi activat au furate conturile de catre hackeri. Problema cea mai mare este ca oamenii nu stiu cand un atac de acest gen ii vizeaza, si foarte multi ajung sa aiba conturile furate de catre atacatori fara sa stie, si desigur fara sa stie cum sa ceara ajutor, sau sa blocheze contul, pentru ca si acest lucru e posibil pe WhatsApp.

WhatsApp a incercat sa-i ajute pe oameni sa invete cum sa se protejeze, insa din pacate lumea nu este totdeauna suficient de vigilenta pentru a isi da seama cu ce anume se confrunta.