Informare de la Guvernul Romaniei pentru Campania de Vaccinare

Informare Guvernul Romaniei Vaccinare

Guvernul Romaniei, prin presedintele CNCAV, Valeriu Gheorghita, a oferit in cursul zilei de ieri o serie de informatii importante cu privire la sitautia campaniei de vacccinare din Romania, si cu pasii pe care ii vor lua pentru cresterea capacitatii de vaccinare.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos toate aceste informatii, scopul acestor masuri fiind de a creste capacitatea de vaccinare in Romania la 100.000 de persoane imunizate in fiecare zi, totul pentru a se atinge obiectivele de 10 milioane de persoane vaccinate pana in toamna.

“ȘAPTE pași pentru creșterea capacității de vaccinare împotriva COVID-19:
6 aprilie
Au fost operaționalizate încă 12 cabinete noi de vaccinare cu ser produs de compania Moderna. În prezent, există 86 de centre de vaccinare cu Moderna, care cumulează 103 fluxuri de vaccinare.
7 aprilie
Va crește capacitatea de vaccinare pe fiecare flux, de la 60 de persoane la 90 de persoane în centrele de vaccinare unde se distribuie vaccin de la compania Moderna, respectiv de la compania AstraZeneca. În centrele de vaccinare cu Pfizer, numărul de persoane alocate pe flux crește la 72.
Medicii de familie vor fi implicați în campania de vaccinare. Până în prezent 3.028 de medici de familie, din cei 10.940 care se află în relație contractuală cu CNAS, au optat pentru a participa la campania de vaccinare prin cabinetele proprii.
10 aprilie
Platforma de programare va afișa pentru fiecare persoană care se află în lista de așteptare câte persoane se află înscrise în față și capacitatea de vaccinare zilnică în centrul pentru care a optat.
13 aprilie
Vor fi operaționalizate încă 144 de cabinete noi pentru vaccinarea cu Pfizer.
20 aprilie
Vor fi deschise încă 41 de cabinete noi de vaccinare, unde se va aloca vaccin de la compania Pfizer.
Va fi demarată vaccinarea cu centre mobile, care vor deservi populația din localități rurale fără acces, în momentul de față, la centre de vaccinare şi fără medici de familie. Pentru aceste centre de vaccinare se va aloca cu prioritate vaccin de la Johnson&Johnson.”