Android: Schimbarea Oficiala cu Noua Functie de Hibernare

Android Hibernare

Android are implementata de catre compania Google o noua functie foarte importanta pentru telefoanele din intreaga lume, aceasta urmand a ne ajuta sa ne bucuram de mai multa siguranta, dar si spatiu, in dispozitive. Mai exact, cei de la Google au implementat in versiunea 12 a Android o noua functie speciala care permite hibernarea aplicatiilor, adica o serie de modificari speciale care pana acum n-au mai fost oferite intr-o maniera atat de complexa.

Android are inca din versiunea 11 implementata o functie speciala care revoca toate permisiunile unei aplicatii daca aceasta nu a fost folosita timp de 2 luni de zile, toate trebuind reaprobate pentru a o folosi. Noua functie de hibernare pe care versiunea 12 a Android o va avea aduce un plus pentru utilizatori, astfel ca separat de revocarea permisiunilor aplicatiilor, toate fisierele temporare ale acestora vor fi automat sterse pentru a se elibera spatiu in dispozitive.

Android: Schimbarea Oficiala cu Noua Functie de Hibernare

Android Hibernare aplicatii

Android va incerca practic sa protejeze utilizatorii si sa elibereze spatiu din telefoane in acelasi timp, astfel ca schimbarea ar trebui sa fie una extrem de buna pentru toate telefoanele. Desigur ca aceasta functie este impusa in mod automat in telefoanele care au instalata versiunea 12 a Android, deci nu va trebui activata in mod manual de catre cineva, iar dezvoltatorii de aplicatii nu o vor putea opri in vreun fel, ceea ce e o veste excelenta pana la urma.

Android este un sistem de operare foarte complex, iar modificarile de acest gen au menirea de a ii ajuta pe oameni sa se bucure de experiente cat mai bune cand vine vorba despre folosirea aplicatiilor. Cei de la Android incearca sa se asigure de faptul ca oamenii nu vor mai avea spatiu, sau date confidentiale, luate de catre aplicatii care n-ar mai trebui sa fie in dispozitivele lor, asa ca schimbarea este una de foarte bun augur.

Android va avea aceasta schimbare lansata oficial impreuna cu versiunea 12, ea fiind descoperita intr-un build beta care este in testare in momentul de fata cu diversi dezvoltatori.