Anunt al lui Valeriu Gheorghita Privind a Treia Doza de Vaccin

Valeriu Gheorghita a facut astazi un anunt foarte important cu privire la administrarea unei a treia doze de vaccin impotriva Coronavirus, asta in conditiile in care CEO-ul Pfizer a spus ca aceasta ar putea fi necesara la 12 luni dupa imunizarea initiala.

Valeriu Gheorghita spune ca deocamdata nu exista o decizie oficiala a autoritatilor europene, sau din alte tari, cu privire la aceasta situatie, asa ca nu se stie cand, sau daca, va fi nevoie de o a treia doza de vaccin, dr e foarte posibil sa fie necesara aplicarea ei.

“Aș vrea să fac o precizare: nu există o decizie stabilită la nivel de experți, la nivel internațional în ceea ce privește necesitatea celei de-a treia doze. Este o analiză care se efectuează la acest moment. În mod deosebit este important să avem datele de siguranță, şi datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de creșterea prevalenței cazurilor de COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale insuficient acoperite de vaccinurile actuale.

Datele de eficiență ale vaccinurilor ne arată o persistență a răspunsului protector de cel puțin șase luni, foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinarea persoanelor, însă nu este o decizie fermă, nu s-a stabilit acest lucru. Sunt analize și este foarte bine că există, tocmai pentru că avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte.”